Отворен сандвич с веган сьомга, деликатес от заквасено кашу и каперси

В продължение на темата за пробиотичните храни днес ви предлагам една идея за свежо, вкусно и лесно за приготвяне хапване за закуска или като предястие. По принцип обичам много сьомга, комбинацията от пушена сьомга, крема сирене и каперси е много вкусна, но след като научих как се отглежда сьомгата, която масово се продава в магазините, се отказах от нея.

Но няма да ви занимавам с това, а просто ще ви споделя тази свежа алтернатива, защото е приятен начин да разнообразим, като междувременно консумираме нещо полезно и вкусно. Виждала съм подобни идеи с мариновани моркови, но аз реших да използвам ферментирали.

Вместо крема сирене използвам деликатес от заквасено кашу, произведен в България и пълен с 58 милиарда Лактобацилус Булгарикус, 65 милиарда Стрептококус Термофилус и 2 милиарда Лактобацилус Ацидофилус. Ако искате да научите повече защо тези бактерии са толкова важни за здравето ни, вижте ТУК. Аз минавам на морковите 😊

Морковите, с които замествам сьомгата, са ферментирали в продължение на 5 дни в солена вода (подробно разказвам затова как ги правя ТУК). На петия ден имат приятен леко кисел вкус, хрупкави и свежи за хапване, наподобяват моркови от туршия и съдържат също полезни бактерии.

И за финал идват кълновете от броколи, които са изключително богати на фибри, минерали, витамини и живи ензими. Отглеждам си ги сама вкъщи, за което пък съм ви разказвала ТУК.

Накратко, това е много свежо, вкусно и полезно хапване за закуска, за предястие или ако имате гости: защо да не ги почерпите с нещо, което е наистина полезно.

qrf

 

Необходими продукти за една порция:

2 филийки пълнозърнест хляб с квас

20-30 г деликатес от заквасено кашу Delishu с натурален вкус

6-8 тънки лентички ферментирали моркови

1 с.л. каперси

2 с.л. кълнове от броколи

 

Изваждам от хладилника деликатеса от ферментирало кашу 8-10 минути преди да го използвам, за да придобие стайна температура и да омекне, което помага да се маже върху филийките по-лесно.

Намазвам всяка филийка, подреждам отгоре парченцата морков, поръсвам с каперсите и кълновете и съм готова.

 

 

 

 

 

1 thoughts on “Отворен сандвич с веган сьомга, деликатес от заквасено кашу и каперси

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.