Нашата малка ваканция във Фабриката за храна и танци

За първи път чух за Фабриката за храна и танци преди повече от година, но ми се струваше, че Алекс е все още твърде малък, за да оцени забавленията, които се предлагат там за децата. Затова изчакахме, докато навърши 3 години това лято и планирахме една малка ваканция там. Запазихме си стая още от пролетта, защото мястото е доста посещавано, много семейства се връщат там година след година и стаите бързо свършват. А те са само 19 на брой, което е перфектно, защото предполага спокойствието, от което се нуждаят всички родители на две деца, но същевременно винаги има достатъчно дечица, с които да се заформят весели компании за игри и забавления.

Фабрика за храна и танци е семеен хотел, намиращ се в планината на 27 км от Пловдив. Описанието, което ще прочетете в сайта на Фабриката е „Място специално създадено за семейства с деца!“ А създателят е Руслан. Руслан, който учи децата да правят пици и баници, води ги на походи в планината и спретва пяна парти вечерта. Той, заедно със своя екип от много мили и винаги усмихнати хора, се е постарал да направи не просто семеен хотел, а комплекс, който да забавлява децата от сутрин до вечер.

Буквално на всеки метър и във всяка минута има забавления, както за децата, така и за техните родители. Като любители на водата, ние веднага се спряхме първо на басейна, който е проектиран така че да напомня повече на езеро с кристално чиста вода и ситни бели камъчета. В него има кану, което може да се ползва по всяко време през деня. И моите големи момчета му станаха големи фенове.

BeFunky-factory3.jpg

5

Освен воден басейн, тук се намира и най-големият басейн с топки, който някога съм виждала. Отлично забавление за децата, както и за техните родители. В него буквално се превръщаш отново в дете и се забавляваш от сърце. На Алекс басейнът му стана любимо място и го посещаваше почти през 20 минути.

BeFunky-factory6

Тъй като целта ни беше да прекарваме колкото се може повече време на чист въздух, много ми хареса, че имаше голямо разнообразие от забавления за децата на открито: пързалка, батути, писта с колела и тротинетка, дори зимна пързалка.

BeFunky-factory8

На закрито пък на разположение са кътчета за рисуване, писане в пясък, огромно ЛЕГО и симпатична малка библиотека. Всичко това е разположено в единия край на ресторанта, което е допълнителен бонус, защото след вечеря Алекс се запътваше да строи гигантски замъци и къщи заедно с другите дечица, а ние с баща му можехме да хапнем на спокойствие… доколкото Тервел ни позволяваше.

BeFunky-factory4

BeFunky-factory5

BeFunky-factory9

И тъй като споменах ресторанта, да си дойдем на думата: тук храната е великолепна! Сезонна, прясна, разнообразна, вкусна. Но това не ни изненада след като разбрахме, че Руслан е готвач по професия. Тук ядохме едни от най-вкусните мекици, които някога бях опитвала извън дома. С прясно сварено сладко от местни сезонни плодове, изнесено направо в огромна дълбока тава, в което е било сварено. Впечатлиха ме и огромните колела розови домати, поднесени на обяд, в комбинация с листни салати и много сирене.

BeFunky-factory2.jpg

Досега не бях давала храна на Тервел, приготвена в чужда кухня, още повече такава в ресторант, но тъй като той отказа пюрето си по време на една от вечерите, се осмелих да му дам от моята паничка с крем супа от тиквички. Той я хареса много. Още една звезда за ресторанта 🤩

BeFunky-factory1.jpg

Признавам си, прекалявахме с храната. Но за щастие след всяка закуска имаше походи в планината. С бебе и тодлър не е много лесно да ходиш дълго време в планината, задължителни атрибути за целта са ергономичната раница и туристическата раница, но Руслан се беше погрижил и за тази част от преживяването на своите гости и два джипа чакаха групата ни, за да ни свалят точно за обяд.

IMG_20190823_151324_251

Ако ефектът от обяда мине бързо, няма страшно. Идва следобедната закуска, която носи нови забавления и преживявания за децата, а именно възможността да я направят сами. Пица! За целта екипът беше приготвил всичко: престилки, тесто, точилки, доматен сос, продукти за топинга. Алекс остана супер доволен от възможността да си направи почти сам пицата (естествено майстор като баща му не пропусна да му помогне и така се забавляваха хубаво заедно).

BeFunky-factory10

Вечерта пък получи първия си урок по приготвяне на суши, а на следващата сутрин под топлите слънчеви лъчи децата приготвиха питки, които хапнаха на обяд. Руслан не само приготвя продуктите и показва на децата какво да правят, но и им пее песни и ги забавлява много.

Както споменах и за родителите има забавления. Сауна, джакузи, солна стая, йога, масажи… Е, аз не опитах нищо, признавам си. Единствено с Тервел влязохме с солната стая, докато търсех подходящо място да го оставя да пълзи малко. И много ни хареса. Официално това му беше първата игра в пясък, но солта се оказа дори лековита.

BeFunky-factory11.jpg

В края на деня забавленията включваха кратка разходка преди вечерята, готварски уроци за децата, а след вечерята музикални концерти, кино прожекции и пяна парти. Цялата тази програма, както и вкусната храна, те карат да се събуждаш рано сутрин с нетърпение за предстоящия ден. Ние с Тервел прекарвахме преди закуската спокойни минути под ранните слънчеви лъчи до басейна, потопени в планинските звуци.

IMG_20190824_150251_268

Обаче знаете ли кое ми хареса най-много? Тук няма wi-fi (нарочно!), а в стаите няма телевизори 👏 В ресторанта не се предлагат газирани напитки, джънк фуд и цигари 🙌 Това повече от всичко друго говори за стремежа на екипа да предлага наистина пълноценно и здравословно преживяване за всички гости 💗 С това звездите, които давам на Фабриката, станаха повече от очакваното.

Със сигурност мога да напиша още много хубави неща, но нито аз имам много време за писане, нито вие имате за четене, така че ви препоръчвам да отидете на място и да преживеете всичко това сами със своите деца. Но си запазете стаи от рано, защото са само 19 и бързо свършват 😉

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.