Две идеи за разнообразяване на картофената салата

Обичам класическата картофена салата, но наскоро открих, че в комбинация с натурално Delishu се получава още по-богат вкус. То е леко кисело, така че няма нужда от оцет. Ще ви покажа два варианта на картофената салата, които приготвям често у дома.

 

Картофена салата с натурално Delishu и сумак

qrf

Още една вкусна добавка, която може да изстреля вкуса на салатата в космоса, е тъмно червената подправка сумак. Освен приятен аромат, тя придава и лек кисел вкус на салатите.

Сумакът се среща най-често в арабската и турската кухня, където се използва вместо лимони, но може да я усетите и в ястията на Южна Италия и Сицилия. Подправката се е използвала много още в древността поради благотворното си въздействие върху стомаха: помага при стомашни болки, подобрява храносмилането и действа диуретично.

У дома често си приготвяме една съвсем проста салата с краставици, зехтин, сол и сумак. Затова реших да добавя и в тази картофена салата краставица, за да получа повече хрупкавост и свежест.

Необходими продукти:

5-6 сварени картофа, нарязани на парчета

½ глава лук, накълцана на дребно

1 краставица, нарязана на парчета

100 г натурално Delishu

4 с.л. зехтин

5-6 стръка копър

1 ч.л. сумак

Сол на вкус

 

Смесвам съставките, докато картофите са все още топли, което ще помогне на деликатеса от заквасено кашу да се разтопи леко и да ги обгърне нежно с мекия си вкус.

nfd

 

Картофена салата с кейл, червено цвекло и натурално Delishu

Potato and Kale salad

Ако добавим към сварените картофи сварено червено цвекло и листа накълцан кейл, получаваме още повече хранителни вещества и много цвят в купата.

Необходими продукти:

4-5 картофа

1 малка глава червено цвекло

3-4 листа кейл

1 скилидка чесън

100 г Delishu натурално

3-4 с.л. зехтин

Сол на вкус

Сварявам отделно в подсолена вода картофите и цвеклото.

Нарязвам листатата кейл и ги смесвам със солта и зехтина, за да омекне преди да добавя останалите съставки.

Нарязвам картофите и цвеклото на кубчета и докато са все още топли, ги смесвам с останалите съставки. Деликатесът от заквасено кашу ще се разтопи нежно и ще обгърне останалите съставки.

Не добавям оцет, както се прави в класическата картофена салата, защото деликатесът от заквасено кашу има лека кисела нотка и няма нужда него.

1 thoughts on “Две идеи за разнообразяване на картофената салата

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.