3 атрактивни софийски забавления за смели момчета

Ако и вие като мен имате у дома поне едно кипящо от енергия момче (а аз цели две😁), което обича да се катери, да тича, да се прави на герой и да се втурва в предизвикателства, тогава тези места със сигурност са добра дестинация за вас. Предоставят чудесни възможности за раздвижване, за учене на нови неща, за развитие на моториката на детето и за прекарване на пълноценно време заедно. Разбира се, те са чудесни и за смели малки момичета, които също обичат предизвикателствата и не се страхуват от високо или пък обичат да се правят на безстрашни герои.

🐒🐒🐒

Коколандия

Това е един чудесен приключенски парк за децата с екстремен характер. Момчетата го обожават. Има няколко въжени маршрута с различна сложност, като дори Тео, който е на 2,5 години успя да премине през първото ниво. Децата са обезопасени с въжета и не могат да паднат на земята. Има инструктори, но всяко дете преминава самичко, т.е. грижа на родителите е да са до тях и да ги насърчават или подкрепят в трудните зони.

За кого е подходящо?

За всяко дете (момче или момиче), което обича предизвикателствата, катеренето и не се страхува от височини.

Къде се намира?

В парк Борисова градина от страната на квартал Изток, улица Незабравка (Къщата на Баба Яга)

Колко струва?

6 лв за едно преминаване

🛩🛩🛩

Национален военноисторическия музей

Моите момчета обичат да се бият, да се правят на войници, пирати, роботи, рицари и т.н., което се оказа съвсем нормално според детския психолог, с който се консултирам, откакто се роди Тервел. Обичат всякакви машини от мотори до тежка строителна техника, така че експозицията във военноисторическия музей е точно за тях.

Предимството е, че всички танкове, вертолети, самолети и камиони са на открито в обширния парк на музея и децата могат спокойно да се разхождат и да ги разглеждат, да се възхищават на глас без да се притеснявате, че сте в музей и вдигате шум. Има много пейки, така че вие можете спокойно да си почивате, докато децата разглеждат.

За кого е подходящо?

За деца, които обичат бойни машини, големи превозни средства и самолети. Посещението е много полезно и за големите деца, които изучават вече в училище историята, свързана с освободителните ни борби и участието на България в Световните войни.

Къде се намира?

София, улица „Черковна“ 92

Колко струва?

Безплатно за деца до 7 години; за ученици, студенти, пенсионери и хора с увреждания е 2 лв; за възрастни посещението на външната експозиция е 8 лв.

⚓⚓⚓

С водно колело в езерото Панчарево

Миналата година искахме да качим Алекс на каяк, защото с баща му обичаме много да караме каяци, но отидохме късно на езерото и нямаше свободни. Затова пък се качихме на водно колело и беше супер впечатляващо за него. Изкарахме си чудесно.

Предимството на водното колело е, че е по-голямо от каяка и детето се чувства по-сигурно, все едно е на кораб. Може да върти педалите или да разглежда наоколо, изследвайки големия воден басейн. Панчарево може да е изкуствено създадено езеро, но на децата им изглежда впечатляващо голямо и интересно като море. Брегът на повечето места е много красив, обрасъл в зеленина, плуват патенца, отстрани преминават каяци, на места има дори рибари.

За кого е подходящо?

За деца, които обичат водата и мечтаят да се возят на кораби, лодки, канута и всякакви плавателни съдове.

Къде се намира?

Езеро Панчарево (от страната на бул. „Самоковско шосе“ има кей, където се намират и школи за кану каяк и отделни фирми, предлагащи водни колела под наем)

Колко струва?

10 лв за 30 минути (това са цените от 2020г, тази година е възможно да има промяна)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.