Топ 3 любими български марки за детски образователни игри и материали

В таз месечния топ 3 на любимите ни български продукти ще ви представя 3 марки за детски играчки, които ни помагат да учим азбуката, но и не само.

Започвам със Зообука

Това е един невероятно стойностен проект на едно семейство! Семеен бизнес, в който се влага душа и сърце! Картите Зообука са създадени, за да учат децата азбуката с помощта на любимите животни. Илюстрациите са много красиви и забавни, а на гърба на картите са изписани буквите на черен фон. Така детето учи чрез асоциации и реална визуализация.

Но това не е всичко, защото създателите на Зообука редовно предоставят идеи и материали за нови игри, доказвайки че картите са един ценен изходен материал за множество занимания и преживявания. Факт е, буквално всеки път като извадя картите от шкафа и измисляме с децата нови и нови занимания.

Сега предстои да излезе на пазара и нов продукт от Зообука – Забавна предучилищна математика за деца от 3 до 8 години или Мемоматика, така че тази година ще ни зарадват с още един материал за учене.

Следващата чудесна марка е „Неща с душа“

Това е не просто марка за детски играчки, а социално предприятие с мисия. Изработват създадени с много мисъл материали за игра и учене, както и продукти с благотворителна цел, като календарите в подкрепа на децата от SOS Детски селища. Календарите съдържат над 450 прекрасни детски рисунки, които вече красят и нашия дом.

Магнитната им азбука е повече от разкошна, шарена и много симпатична. Хладилникът ни се оказа едно от любимите места на Алекс за учене на азбуката с нея, а Тео предпочита металната дъска за писане.

Нещо, с което няма как да не се похваля отново е, че от предприятието се свързаха с мен преди време с предложение да пресъздадат една моя игра сортер за цветове от картон в истинска дървена игра. И така се роди Цветният сортер 😍

Още една чудесна образователна игра е този дървен пъзел с листа от едни от най-разпространените дървета, придружени с кратък описателен текст. С него децата учат, докато играят.

Но да се върнем на буквите с още един чудесен дървен пъзел, този път от Top Kids.

Децата се влюбиха в пъзела, който наподобява картите на Зообука, тъй като изобразява животни, но е под формата на пъзел. Децата трябва да свържат съответната буква с животното, чието име започва с нея или я съдържа.

Имат още интересни дървени пъзели и материали, които не сме изпробвали все още, но остават в списъка ми на чудесен източник на материали, ако трябва да избирам и поръчвам подаръци за други дечица.

Следващия месец ще ви разкажа за още български образователни игри и занимания не само за децата, но и за цялото семейство, така че очаквайте скоро!

Междувременно се забавлявайте с децата, докато учите на игра! 🥰

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.