Топ 3 любими български продукти за месец февруари

В класацията ми за любими български продукти през месец февруари влизат едно изключително полезно приложение, което помага на родителите в отглеждането на децата, една образователна и много красива семейна настолна игра и една завладяваща книга. Хайде да ви разкажа повече:

Приложението за позитивно родителство OMMM беше една от най-смислените ни семейни покупки в началото на новата година. Не само аз, но и съпругът ми си го свалихме и инсталирахме на телефоните и така можем ежедневно да четем, да коментираме заедно и да прилагаме съветите и насоките за отглеждане на децата. Имаме голяма нужда от помощ в това отношение 😅

Накратко, приложението съдържа 20 основополагащи урока, насочени за възрастта 0 – 7 години с реални примери и методи, които родителите могат да прилагат. Освен това има и съвети от експерти, които са достъпни във Форума на приложението, както и има възможност за лична консултация.

Създател на Оммм е Цвети Христанова, която е филолог, съпруга, майка на две момчета, и сертифициран специалист по Позитивно родителство. Цвети, с която се запознах покрай приложението, е прекрасен човек, сбъдва детската си мечта да направи света едно по-хубаво място чрез Оммм, подкрепяйки семействата и техните деца, за да могат да се радват на повече позитивни дни и семейно щастие. Така че, ако имате нужда от достъпно, кратко и ясно четиво с елементарни, но изпитани техники и методи за комуникация с децата и справяне с кризи като тръшкането, например, ви препоръчвам да си го изтеглите още днес от ТУК

OTIMO memory game е уникална настолна мемори игра за деца и възрастни, която съдържа илюстрации на 22 известни учени, направили сериозни открития и променили света. Картите са създадени по идея на Валентина и нейния син Максим с цел да помогнат на родителите и малките деца да научават важни неща за света, който ни заобикаля, и то по един много забавен начин, прекарвайки ценно време заедно и забавлявайки играейки.

OTIMO memory game не само забавлява семейството, но и вдъхновява, защото разказва за хора, които въпреки трудностите, болести, расова или полова дискриминация са продължили да мечтаят и да вярват, докато постигнат нещо впечатляващо. Първата серия от „Otimo memory game” е посветена на учените, променили света, като Исак Нютон, Мария Кюри, Луи Пастьор, Алберт Айнщайн, Никола Тесла и други. Към картите има и малка книжка, с любопитни факти за тях, поднесени по интересен за децата начин, който цели да им помогне да ги запомнят и да се вдъхновят на свой ред да учат, да експериментират и да се стремят да променят света към по-добро.

Книгата „Глина“ на Виктория Бешлийска ме разтърси дотолкова, че един уикенд отидохме до село Бусинци, за да посетим музея на Бусинската керамика. Именно в това село авторката се е вдъхновила и е черпила информация за своята творба, която разглежда живота на местното население по време на османското владичество.

В книгата се преплитат исторически факти, легенди и фантазията на Бешлийска, която използва изключително богат речник и описва много сладкодумно и завладяващо всяка една сцена, емоциите и действията на героите, че човек се потапя в атмосферата, влиза у домовете им, мисли и чувства заедно с тях. Аз лично плаках на първата и на последната глава, а останалите прочетох със затаен дъх. Това е съвременна книга, която всеки трябва да прочете.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.