Забавления в Рила – Парк за мечки Белица и RILA FUN PARK

Ако почивате на хотел, вила или на село в района на Рила, ви предлагам две чудесни дестинации, които да посетите с децата:

Парк за мечки Белица

Прекрасно място, където децата могат да видят отблизо мечки, живеещи в далеч по-добри условия от тези в зоопарка. Паркът за реадаптация на танцуващи мечки („Парк за мечки“ от 2022г.) е разположен в Южна Рила в местността Андрианов чарк на 12 км. от гр.Белица в Благоевградска област. Простира се на впечатляващите 120 000 кв.м. Изграден е благодарение на Община Белица и фондациите „Четири лапи“ и „Бриджит Бардо“.

Паркът предлага на своите кафяви обитатели прохладни гъсти гори и хълмове за разходка и уединение, полянки, слънчеви места за почивка, бърлоги за сън и езерца за къпане. По този начин на танцуващите мечки се осигурява естествена среда и защитено място за спокоен живот, близки до естествените.

Тук можете да видите отблизо мечките и да научите любопитни факти за техния живот. На място ви посреща гид, който ви развежда из парка и ви представя всеки негов обитател. За мен беше много интересно да науча, че женските мечки заспиват зимен сън бременни и раждат без да усетят нищо, а бебчетата спинкат и сучат сгушени до тях, докато настъпи време за събуждане.

Паркът работи от април до юни и от септември до ноември между 12:00 и 18:00ч., а от юли до август от 10:00 – 12:00ч и от 13:00 – 18.00ч.

Входната такса за възрастни е 10лв, за деца между 7-18 години е 3лв, а за деца до 6г е безплатно.

RILA FUN PARK

Това е един забавен планински увеселителен парк с екстремни колички, които се спускат по релси. Количките са двуместни, приличат на шейни, снабдени са с колани, а скоростта им е регулирана и не надвишава 40 км/ч. този, който се вози, може да я контролира скоростта със спирачна система.

Паркът се намира над гр. Белица и малко под парка за мечки. Можете да минете първо през него и след това да се качите до мечките или обратно, както направихме ние.

Скоростните колички са подходящи за деца над 3 годишна възраст, като деца на възраст между 3 и 8 години се качват само с възрастен придружител. Паркът работи всеки ден от 10.00 до 18.00ч., както и през студените месеци, когато количките са снабдени със специални покривала.

Цената на едно спускане за деца от 3 до 12г. е 10 лв, за деца над 12г. и за възрастни е 15 лв.

За по-малките и за тези, които се страхуват (като мен), в парка има и други забавления като люлки, батут, площадка с пързалки, дървено градче на Смърфовете, много пейки с панорамни гледки и места за отдих.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.