СПА ваканция с деца в Сапарева баня

Сапарева баня е един от най-известните балнеолечебни курорти в България, където извира и единственият по рода си на Балканския полуостров гейзер с температура на водата от +103°С. Превърнат в гейзер фонтан, той изтласква водите си периодично нагоре, създавайки атрактивна за деца и възрастни гледка.

Около гейзерът е създаден малък парк с алеи и пейки, детска площадка и чешми с минерална вода. Точно до него се намира и спа хотел Петте елемента, в който бяхме отседнали.

Ще ви споделя малко за хотела. Като цяло останахме много доволни от него, бихме го посетили отново. Персоналът беше много усмихнат и отзивчив навсякъде: рецепция, СПА, ресторант, лоби бар, почистване, всички служители, с които имахме контакт, бяха чудесни и ни накараха да се почустваме наистина добре дошли.

Започвам с басейните, защото бяха основна атракция за децата. Имат хубав вътрешен басейн, детски басейн с пързалка, два малки басейна: един с морска сол и един с хималайска сол. Има и външни басейни, но не ги посетихме поради ниските температури навън, въпреки че си имаше хора в тях, тъй като са с гореща минерална вода.  

Има малък детски кът до рецепцията и лоби бара, удобен за родителите да се насладят на питие или книга, докато децата играят. В събота вечер има аниматор, през останалите вечери децата се забавляват самички.  

Има забавления за по-големите като билярд и игрална зала, която се намира на долния етаж под рецепцията на хотела, точно срещу СПА центъра.

Има хубав фитнес, където аз успях да тренирам или просто да походя 30 минути на пътеката, докато момчетата бяха на басейна с баща си.

Храната не ме впечатли, но е разнообразна и за по-непретенциозните би била задоволителна. Имаше разнообразие от плодове и сурови ядки за закуска, но имаше и много пържени храни, полуфабрикати и твърде много десерти дори на закуска. Ресторантът отваряше за обяд чак в 13:00ч, което според мен беше твърде късно за децата.

Стаите в Петте елемента са много комфортни и уютни.

Както обикновено се бях подготвила със занимания за оцветяване и книжки за четене за моментите за почивка между основните занимания.

Срещу хотела са намира градският парк, където е изграден хубав въжен парк за катерене и игри. Паркът е малък, но приятен за кратка разходка с децата, чуваха се птички, кълвачи и се виждаха катерички. Малка идилия в града.

През пролетта и лятото сигурно е още по-приятно. Близостта на парка до хотела е супер бонус, за мен е много важно да има детска площадка близо до хотелите, в които отсядаме за СПА почивка, тъй като не съм фен на целодневното киснене в басейни или в закрити детски кътове.

Въженият парк е безплатен, няма персонал, няма обезопасяване, но и не е твърде висок за децата, така че стига да има родител наблизо, могат да се катерят и забавляват.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.